Gimnàstica abdominal hipopressiva conscient

07/02/2018 | Sin categorizar

 

La gimnàstica abdominal hipopressiva ofereix molts avantatges a nivell corporal i anímic/emocional. D’altra banda, requereix tenir una alta consciència del cos per adoptar la postura correcta i que produeixi els efectes desitjats.
Per tal que els objectius que busca cada persona siguin assolits, i a més, gaudir d’un ampli ventall de beneficis durant el trajecte, les classes d’hipopressius conscients estan adaptades i pensades per fer exactament això, prendre consciència del cos i de les emocions. No hi ha res més poderós que l’aprenentatge de les sensacions corporals i emocionals. És a partir d’aquí que hom pot percebre els canvis i treballar per fer-los més evidents. Es tracta doncs, d’una gimnàstica que barreja exercicis de consciència i de connexió amb l’ajuda de l’eutonia, el chi kung, l’alquímia interna i control motor, per sentir què passa a nivell físic i a nivell emocional. Escoltar com ens sentim, què necessitem i descobrir parts del cos que ni ens imaginàvem que podíem percebre. Gràcies a aquest treball continu i diari, serà més fàcil i entenedor practicar les diferents postures hipopressives, i, sobretot, captar la seva essència. Gràcies al treball de la mirada interna, serà més fàcil integrar els exercicis hipopressius.
Els punts clau d’aquesta pràctica conjunta són:
– Connectar amb les diferents parts del cos
– Reconèixer teixits, músculs i articulacions
– Reconduir l’equilibri coporal
– Escoltar els missatges que el cos us transmet
– Saber què sentiu i què necessiteu
– Activar la faixa abdominal i sòl pelvià
– Treballar l’estabilitat postural i emocional
– Millorar dolences corporals i els desequilibris de les estructures
– Col·laborar en la recuperació de problemes urinaris, de prolapses, d’estrenyiment, de trastorns sexuals, etc.
– Recuperació postnaixement.
Una nova concepció de la gimnàstica abdominal hipopressiva per fer-la més propera a totes les persones que vulguin aventurar-se en aquesta pràctica.

 

Acompanya Mireia Valls
Fisioterapeuta especialitzada en salut femenina i maternitat.